Wat is fysiotherapie:

Fysiotherapie is een middel om (weer) gezond te worden. Fysiotherapie bestaat uit het opheffen van blokkades, het verminderen van spierspanning, het verbeteren van conditie en kracht, verbeteren van mentale weerbaarheid en belastbaarheid maar voornamelijk het verbeteren van het functioneren in het dagelijks leven.

Voor wie is fysiotherapie nodig?

Het menselijk lichaam is een goed afgestemde samenwerking tussen spieren, botten en gewrichten die we dagelijks nodig hebben bij iedere beweging die we maken. Vaak maken we bewegingen zonder ons hier bewust van te zijn. Bij het optreden van klachten ervaart u dat bewegen niet meer zo vanzelfsprekend gaat. De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen en kan u helpen bij het optimaliseren van uw bewegingsvrijheid en voorkomen van (ergere) klachten.

Fysiotherapie zal u in de juiste richting helpen en de samenwerking tussen patiënt en therapeut moet leiden tot het (weer) zelfstandig functioneren. U zal hier als patiënt actief aan deelnemen om uw herstelproces te optimaliseren. Hierbij is altijd het doel van de patiënt leidend waarbij er gekeken moet worden naar functioneel handelen op mentaal en fysiek gebied.

De behandeling zal gebeuren in de praktijk maar bijvoorbeeld ook thuis of op het sportveld.