Visie:

Oké klaar met school en nu op zoek naar een baan! Zo begon in 2009 ons avontuur als fysiotherapeut. Inmiddels al wat jaartjes verder hebben we inzicht gekregen in hoe de wereld van fysiotherapie eruit ziet. Na bij diverse praktijken en instellingen gewerkt te hebben vonden wij het tijd om onze eigen visie uit te gaan zetten.

Fysiotherapie is een middel om (weer) gezond te worden. Fysiotherapie bestaat uit het opheffen van blokkades, het verminderen van spierspanning, het verbeteren van conditie en kracht, verbeteren van mentale weerbaarheid en belastbaarheid maar voornamelijk het verbeteren van het functioneren in het dagelijks leven. Wij vinden dat fysiotherapie een zetje in de juiste richting is en dat juist de samenwerking tussen patiënt en therapeut moet leiden tot het zelfstandig functioneren waarbij de patiënt actief deelneemt aan het herstelproces. Het doel van de patiënt is altijd leidend waarbij er gekeken moet worden naar functioneel handelen op mentaal en fysiek gebied. De behandeling zal gebeuren in de praktijk maar bijvoorbeeld ook thuis of op het sportveld.

Maar……

Waarom wachten totdat er klachten zijn? Waarom zou u niet alvast investeren in uw gezondheid waardoor er ergere klachten voorkomen kunnen worden? Zo is bijvoorbeeld het vallen van ouderen een groot maatschappelijk probleem (1 op de 4 mensen overlijden na heupbreuk binnen een jaar!!) terwijl trainen op spiermassa en trainen op balans ervoor kan zorgen dat het vallen helemaal niet gebeurd.

Daarom kan fysiotherapie ook van meerwaarde zijn op het moment dat er nog geen klachten zijn. Door middel van scholing, coaching en het laten ervaren willen wij mensen zelfstandig maken waarbij ze de eigen regie kunnen behouden op het dagelijks functioneren.

Wij streven ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te leveren waarbij mensen zich op hun gemak voelen en het gevoel van eigen regie hebben want investeren in je lichaam levert je iets onbetaalbaars op namelijk: Gezondheid.

Richard en Mirjam